Chosé, jaký máš vztah ke gastronomii a proč day off právě v kuchyni?

Dnesnekodim je o povolání, které bych chtěl dělat, kdybych celé dny nevysedával u počítače, takže pro mě jasná volba! Táta mi vždycky opakoval: „Nevař těm svejm holkám, zvyknou si a pak to budeš dělat furt,“ ale mě to prostě baví.

Proč zrovna Imperial? Mířil jsi prostě vysoko, nebo náhoda?

Na začátku jsem si stanovil ten nejvyšší cíl a vyšlo to. Ale náhoda to určitě není.

Kdo ti to pomohl zařídit a jaké jsi musel splnit podmínky pro přístup do kuchyně?

Pomohla to domluvit tchyně, je moc hodná a má kontakty v gastronomii. Potravinářský průkaz nosím vždy u sebe, takže tam problém nebyl, jen rondon mi musel půjčit sám šéfkuchař. Ale sednul mi jak prdel na hrnec.

Co přesně jsi měl v kuchyni na práci?

Pomáhal jsem tam, kde bylo třeba. Ale nic, co by šlo přímo na stůl. Vesměs hlavně přípravy a základy na další den a směnu. Ale bylo to hodně pestré a rozhodně jsem se nenudil.

Je šéfkuchař v kuchyni přísný šéf? Přísnější než v Ackee?

Haha, v Ackee já šéfuju týmu! Takže jsem sbíral inspiraci... ne, šéf i sušéf jsou skvělý. Rázný, ale je to tam potřeba. Celý to tam šlape úplně geniálně.

Co bylo na menu – zvládl bys ho uvařit?

Celé menu si nepamatuju, ale k čemu jsem přičichl, to bych zvládl. Rozdíl je v tom, jak dobře to mají v Imperiálu zmáknutý a vymazlený, to bych tam musel těch dní strávit víc.

Podařilo se ti taky něco pokazit?

Naopak mě pořád chválili, ale tak na to už jsem za ty roky zvyklý.

Něco tě překvapilo, nebo se naplnily tvoje představy o tom, jak to chodí?

Musím říct, že překvapilo. Jsem rád, že jsem konečně poznal, co se reálně v top kuchyni děje. Je to tým profíků, kteří spolupracují na všem, co dělají. Teď si uvědomuju, že dost času jsem tam prostě jen stál a sledoval ten orchestr.

Osvojil sis tam nějakou dovednost, která se bude hodit, až se postavíš do kuchyně doma?

Už teď jsem dost silnej v delegování. V krájení a podávání cvičím přítelkyni, teď si myslím, že v tom budu ještě lepší.

Co kuchařský rondon pohodlný – pořídíš na vaření i domů?

Bál jsem se, že mi bude horko a bylo, ale nějak mi to nevadilo. Domů bych si pořídil jen tu peckovou zástěru.

Dají se uplatnit nějaké IT dovednosti i během polední špičky v kuchyni?

Rozdal jsem pár IT rad a moudra kolegům kuchtíkům, ale jinak to je klasický projekt. Jede se na sprinty a pracuje se v týmu.

Změnilo to nějak tvůj pohled „hosta”?

Rozhodně víc respektu, jen doufám, že takhle vypadají všechny dobrý kuchyně.

Umíš si představit, že bys tuhle práci dělal denně?

Druhý den mě strašně mrzelo, že už nedodělám tu svíčkovou, kterou jsem připravil. Ale předpokládám, že to nadšení by po čase opadlo. Na druhou stranu je to práce jako každá jiná a vím, že bych si našel způsob, jak to dělat denně, aby mě to pořád bavilo.

Jaký další day off by tě lákal? Kam bys vyrazil třeba za rok?

Zas do Imperiálu a chtěl bych dodělat tu svíci!

Kolegové z Ackee dorazili Chosého podpořit.

Předáváš v Ackee někomu #dnesnekodim štafetu?

Zaslechl jsem, že se někdo možná v blízké době stane hercem…

No, tak na to si počkáme!

Baví tě, jak se baví Ackee? Objev něco víc z jejich firemní (ne)kultury a seznam se blíž i s jejich originálním projektem #dnesnekodim! Ten totiž jen tak někde nemají. Tak jako jiné věci…